trešdiena, 2007. gada 29. augusts

Bieži uzdotie jautājumi

1) Vai iespējams atšķirt priekšapmaksas karšu numurus no abonentu numuriem?

Operatori mums šādu informāciju nesniedz. Publiskot šos datus operatoriem arī neliek neviens Latvijas likumdošanas akts.

2) Vai iespējams pēc numura noteikt īpašnieka vārdu un uzvārdu?

Šādu informācija Numuri.lv datu bāzē netiek glabāta. Jebkurā gadījumā tas būtu Fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpums. Datus var publicēt, ja to atļauj pati persona un mums tādu atļauju nav.

3) Kad numuri.lv būs WAP versija?

Pagaidām izskatās, ka nebūs, jo mobilajos tālruņos lapu var veiksmīgi lietot, izmantojot mobilos pārlūkus (piem. Opera Mini).

4) Kad numuri.lv būs krievu un angļu valodā?

Pagaidām neredzam pamatojumu lapas izstrādei minētajās valodās. Varbūt nākotnē tas tiks arī izdarīts.




5 komentāri:

adrese teica...

mjaa!bet nu man taads jautaajums,jo daudzi saskaras ar taadu situaaciju:-es nopirku uz ielas mobiilo,neuzmaniibas deel nepaarbaudiiju vai nav blokeets.Te nu bij,ne tele2 ne lmt neiet!jo ir noblokeets,pilniigi!Ko tagad dariit?sviest laukaa?Kaadreiz vareeja tos mobiilos nest uz servisu un to nemanaami atblokee,zakts vai nee,pat nejautaa...samaksaa tos 10 ls un lieto taalaak!Lauza visas paroles kaa lai tie nebuutu blokeeti!bet tagad palasiiju dazjus textus,un skatos ka nebuus tik viegli!!!man atteicaas atblokeet kaadaa vietaa,bet ja nu ieshu pie kaada privaati meistera???kaa tad?!vai darbosies tas pats princips kaa bij kaadu laiku atpakalj?????????

admin teica...

Mēģinājums veikt tālruņa atbloķēšanu (IMEI maiņu) ir administratīvi sodāms pārkāpums.

Telefonu tagad var vai nu 'sviest laukā' vai arī noskaidrot, kurš operators ir bloķējis, nodot operatoram, lai atdotu klientam, kuram šis aparāts ir pazudis/nozagts vai tml.

Unknown teica...

vairums samsung telefoniem pat imei nevajag mainit. viniem internetā kodu ir pārpārēm kās atblokē gan no tīkla gan no drošības bloķējuma, dažiem modeļiem pat saglabājot visu saturu.

Muša teica...

muļķības. bloks ir operatora pusē un balstās uz imei. vienīgais identifikators kā nekā. tādējādi tu vari ar savu samsungu bakstīties cik un kā gribi, ja reģistrēts kā zagts un nenomainīsi imei - nestrādās.

Andris. teica...

Būtu labi ja operātori apvienotos un bloķētu imei neņemtu pretīm neviens, bez tam, ja kādā operatora tīklā parādās imei kas sakrīt jau ar kāda esošā tad pieņemt nepieciešamos mērus (tas parasti notiek kad imei kopē no kāda cita telefona un tas ar likumu nav atļauts). vēl labāk būtu, ja operatori sadarbotos ar mobilo telefonu ražotājiem un izveidotu vienotu datubāzi un ja imei neatbilst datubāzē minētiem, tad bloķēt, protams te vajadzētu arī sadarboties ar tiem kas telefonus iznīcina, tādejādi iznīcinot imei. ievērojot šos pasākumus, zādzību būtu vēl mazāk. nebūtu lieki arī noteikt stingrāku sodu tiem kas šos telefonus cenšas atbloķēt, bet ja mēs par zādzību cirstu rokas, tad mobilos iespējams vispār nezagtu.

Emuāra arhīvs